fbpx

Fotografie Portret Sedinta foto Timisoara

În opinia mea o fotografie de portret implică mai multe tipuri de abordări: constructiv, realist, sincer și creativ. Personalitatea subiectului trebuie evidențiată în fotografie astfel încât aceasta să devină memorabilă și de impact. Fie că este realizată afară, în natură, într-o locație indoor sau în studio, fotografia de portret trebuie să fie foarte bine realizată din punct de vedere tehnic. Însă asta nu e tot. Fiind un gen de fotografie amplu, regulile sunt multe pentru fiecare categorie de subiect. Am început să învăț tehnica fotografică prin fotografierea de portrete mai întâi în natură iar mai apoi în studio.

Fotografia este interpretarea realității, nu neapărat fidela realității în sine. Reflectă modul meu personal de vedea și a simții lucrurile. Un portret bine făcut nu este rezultatul setărilor din aparat ci abilitatea fotografului de a simți subiectul.Mai jos vă prezint o parte din fotografiile de portret realizate de-a lungul timpului.

Potretul este o forma de comunicare pe care artistul fotograf o foloseste. Isi exprima ceea ce vede. Fotograful desavarsit, trebuie sa fotografieze cu inima. Nu spun ca tehnica, stapanirea utilizarii luminilor, modelarea umbrelor nu sunt importante. Departe de aceasta, sunt mijloace care ma ajuta sa exprim si sa imi permit sa folosesc imaginatia intr-un mod creativ. Imi doresc sa fiu usor de inteles de catre publicul caruia ma adresez. Totodata imi doresc sa realize o fotografie portret reusita. Sunt capabil sa surprind esența persoanei care se afla în fata aparatului foto si o mica bucata din sufletul sau. Am o capacitate deosebită de a relaţiona cu oamenii. Dorinta de a-i ascuta, senisibilitate in capturarea emoţiilor care apar in mijlocul relatiei dintre mine si subiect care este definita intr-un singur cuvant: empatie. sedinta Fototrafie portret. Aici gasiti un articol despre fotografiile de portret.  – Paul Mos – fotograf profesionist Timisoara